Μεταφορικες Εταιρειες


Εύρεση μεταφορικής εταιρείας


Οι τρόποι εύρεσης μεταφορικής εταιρείας με την εξέλιξη της τεχνολογίας και του διαδικτύου όλο και αυξάνονται. Πλέον υπάρχουν οι εξής εναλλακτικές

  • Εύρεση μεταφορικής εταιρείες από γνωστούς

μπορεί κανείς να βρει μεταφορική εταιρεία από γνωστούς, συγγενείς ή φίλους που είχαν κάνει κάποια μεταφορά στο παρελθόν. Δεδομένου πως έμειναν ικανοποιημένοι και η γνώμη τους μετρά εφόσον είναι έμπιστα άτομα, οι γνωστοί είναι μία καλή μέθοδος εύρεσης μεταφορέα. Έχει όμως το εξής μειονέκτημα: Ακόμα και αν είμαστε ήσυχοι γνωρίζοντας πως η μεταφορική που επιλέγουμε είναι αξιόπιστη, δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι πως βρήκαμε την ιδανική τιμή για τη μεταφορά μας. Για να έχουμε μέτρο σύγκρισης χρειάζεται να ψάξουμε αρκετά ώστε να βρούμε αρκετούς ικανοποιημένους από τον πάροχό τους γνωστούς που πραγματοποίησαν μεταφορές. Ακόμα και έτσι δεν θα έχουμε τελικά ένα πολύ μεγάλο δείγμα από μεταφορικές εταιρείες ώστε να είμαστε σίγουροι πως κάναμε την βέλτιστη επιλογή

  • Έντυποι κατάλογοι

Ένας αρκετά παλιός τρόπος για να βρει κανείς μεταφορική εταιρεία. Οι εν λόγω κατάλογοι περιέχουν πολλές μεταφορικές εταιρείες και σε κάποιες περιπτώσεις πληροφορίες για τις υπηρεσίες τους. Η πληροφόρηση όμως δεν είναι ίδια για όλες. Οι μεταφορικές με το μεγαλύτερο μέρος στη σελίδα, είναι συνήθως προωθημένες λόγω διαφημιστικών προγραμμάτων και όχι λόγω μεγαλύτερης αξιοπιστίας. Η παραπλάνηση μίας προωθημένης καταχώρησης ή η ελλειπής πληροφόρηση για τις υπόλοιπες εταιρείες μπορεί να οδηγήσει σε παρανοήσεις, παραλείψεις ή λάθη κατά την αναζήτηση μεταφορέα. Η σύγκριση όλων των μεταφορέων του καταλόγου από την άλλη είναι αδύνατη, ή θα χρειαζόταν πάρα πολύ χρόνο και τηλεφωνικές κλήσεις. Τελικά θα μπορούσαμε να βρούμε μία πολύ οικονομική μεταφορική εταιρεία, αλλά δεν θα ξέραμε πόσο αξιόπιστη είναι ακόμα και αν στην επικοινωνία μας παρουσιάστηκε ιδανική από άποψη εμπειρίας και προσωπικού.

  • Ηλεκτρονικοί κατάλογοι

Αρκετά νεώτερος τρόπος για να αναζητήσει κανείς μεταφορικές εταιρείες είναι οι ηλεκτρονικοί κατάλογοι. Αυτοί περιλαμβάνουν όπως άλλωστε και οι έντυποι, μεγάλο πλήθος μεταφορικών εταιρειών με τη διαφορά πως το περιεχόμενο ανανεώνεται συχνότερα. Αν και στην πλοήγηση είναι ιδιαίτερα ευκολότεροι, αφού δεν ψάχνουμε σε περιεχόμενα και σελίδες με τον πατροπαράδοτο τρόπο, τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του ηλεκτρονικού και έντυπου καταλόγου είναι παραπλήσια. Αυτό σημαίνει πως δεν υπάρχει η σιγουριά για την αξιοπιστία της μεταφορικής εταιρείας που τελικά θα επιλέξουμε.

  • Δημοπρασίες μεταφορών

Μία καινοτόμος υπηρεσία εκσυγχρονίζει και αλλάζει ριζικά τις μεταφορές και μετακομίσεις αλλά και τον τρόπο αναζήτησης για μεταφορικες εταιρειες εισάγοντας την έννοια της δημοπρασίας μεταφορών. Η εν λόγω υπηρεσία ονομάζεται sendeasy.gr και φαίνεται να παραμερίζει όλα τα μειονεκτήματα των υπόλοιπων μεθόδων. Ο ενδιαφερόμενος για μεταφορά δεν έχει παρά να καταχωρίσει εντελώς δωρεάν τη μεταφορά ή μετακόμισή του στο site μέσα σε λίγα μόλις λεπτά χρησιμοποιώντας ειδικές φόρμες που παρέχει η πλατφόρμα.

Άμεσα ενημερώνονται δεκάδες μεταφορικές εταιρείες, συμβεβλημένες με το sendeasy, που πραγματοποιούν κάθε είδους μεταφορά ή μετακόμιση σε Ελλάδα αλλά και εξωτερικό. Οι μεταφορικές εταιρείες καταθέτουν online προσφορές για την εκάστοτε μεταφορά, ενώ αναπτύσσεται ανταγωνισμός μεταξύ τους, εφόσον οι καταχωρίσεις λειτουργούν σαν αντίστροφες δημοπρασίες. Σαν αποτέλεσμα οι τιμές που επιτυγχάνονται είναι πολύ χαμηλότερες για τον καταναλωτή από αυτές που θα έβρισκε στην αγορά.

Ταυτόχρονα κάθε μεταφορική εταιρεία διαθέτει προφίλ στο sendeasy με πληροφορίες για τις υπηρεσίες μεταφορών που παρέχει, την ασφαλιστική κάλυψη, αλλά και τους τρόπους πληρωμής που δέχεται. Επίσης φαίνονται αναλυτική αξιολόγηση και σχόλια από τους ίδιους τους χρήστες του ιστοτόπου που την επέλεξαν. Η ύπαρξη ενός άρτιου συστήματος αξιολόγησης από τον ίδιο τον καταναλωτή είναι πολύ σημαντική, αφού η φήμη που διαμορφώνεται για τις μεταφορικές εταιρείες ανταποκρίνεται πλήρως στην πραγματικότητα. Συμπερασματικά με αυτή τη μέθοδο μεταφοράς μπορείτε να βρείτε αξιολογημένες μεταφορικες εταιρειες, στις καλύτερες τιμές, χωρίς να δαπανάτε χρόνο σε αναζήτηση, τηλεφωνήματα και διαπραγματεύσεις.